Θέλετε να ρωτήσετε κάτι; Μην διστάσετε να απευθύνετε την ερώτησή σας στους Ιατρούς και λοιπούς Επιστημονικούς Συνεργάτες μας, οι οποίοι με μεγάλη χαρά θα ανταποκριθούν. Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού πρέπει να καλέσετε τον Ιατρό σας η το 166. Ρητά αναφέρουμε ότι οι Ιατροί και Συνεργάτες μας μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να καθυστερήσουν να απαντήσουν η να μην απαντήσουν, χωρίς καμία ευθύνη της Ιστοσελίδας. Αποστείλετε το ερώτημά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βλέπετε ΑΝΩΝΥΜΑ. Παρακαλούμε η ερώτηση κάθε φορά να είναι μόνο μία, να είναι σαφής και βεβαίως να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται π.χ. φύλο, ηλικία, ύψος, βάρος κλπ. Σεβαστείτε τους χρήστες της Ιστοσελίδας και τους Ιατρούς και Επιστημονικούς Συνεργάτες μας και μην εκθέσετε, μην δυσφημήστε και μην αναφερθείτε σε άλλα άτομα.

Ρωτήστε μας

Απευθύνετε ανώνυμα την ερώτησή σας στους Ιατρούς και λοιπούς Επιστημονικούς Συνεργάτες μας.
Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους χρήσης και την πολιτική προσωπικών δεδομένων

ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ:ΕΡΩΤΗΣΗ

AddThis Social Bookmark Button

MC900438809ΕΡΩΤΗΣΗ

Ο πατέρας μας  65 χρονών μπήκε σήμερα στο Νοσοκομείο με αίμα στις ακαθαρσίες του.Το αίμα τώρα λιγόστεψε.Ξέρουμε οτι έχει αιμορροίδες εδώ και χρόνια.Οι γιατροί όμως επιμένουν να του κάνουν κολονοσκόπηση.Να δεχτούμε;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το αίμα που παρουσιάσθηκε στα κόπρανα του πατέρα σας μπορεί πράγματι να οφείλεται στις αιμορροίδες που ήδη υπάρχουν.Ομως οι θεράποντες γιατροί του πολύ σωστά επιμένουν να ελεγχθεί το παχύ έντερο σε όλο το μήκος του με κολονοσκόπηση,επειδή εκτός από τις αιμορροίδες μπορεί να υπάρχει και άλλο αίτιο της αιμορραγίας.

Επίσης πρέπει να ξέρετε οτι οι επίσημες επιστημονικές οδηγίες συστήνουν σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών να επισκεφθούν Γαστεντερολόγο και να κάνουν προληπτικά κολονοσκόπηση,ας μην έχουν κανένα ενόχλημα,π.χ.αιμα,κλπ.

Κλείνοντας πρέπει και πάλι να τονίσουμε ότι η έξοδος αίματος από το ορθό ειναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να μας βρεί αναβλητικούς και αδιάφορους,αλλά να μας κάνει να τρέξουμε στον γιατρό μας.