Εδώ θα μπορέσετε να βρείτε όλα τα Ιατρικά άρθρα που έχουν αναρτήσει οι Ιατροί και οι λοιποί Επιστημονικοί Συνεργάτες μας. Επαναλαμβάνουμε και εδώ ότι τα άρθρα αυτά έχουν χαρακτήρα καθαρά ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον Ιατρό σας. Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού επιβάλλεται η άμεση κλήση του 166 η του Ιατρού σας.

Δύο μελέτες δείχνουν πλήρη ίαση χωρίς παρενέργειες για την ηπατίτιδα C με θεραπεία τριπλού σχήματος

22fae81ebac0623d5d1e70f9c5bee9e1 L

Ιδιαιτέρως αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης Turquoise-II, τα οποία παρουσιάστηκαν στο 49ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νόσων του Ηπατος (EASL) και δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «The New England Journal of Medicine» («NEJM»). Όπως φάνηκε, ακόμη και ασθενείς που έχουν παρουσιάσει κίρρωση του ήπατος ανταποκρίνονται στη θεραπεία τριπλού σχήματος την οποία έλαβαν από 3 ως 6 μήνες λαμβάνοντας απλά μερικά χάπια χωρίς να χρειάζονται...

Περισσότερα...

Πρωτοπόρο αυτοδιαγνωστικό test για τις παθήσεις του παχέος εντέρου στην ελληνική αγορά

c41f831242239b6b78092ab4a4ab930d L

Η Abbott Ελλάς, πιστή στις ανάγκες του ευρύτερου κοινού, αποδεικνύει την αφοσίωση της στην προαγωγή και διατήρηση της υγείας, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση, διανομή και ανάπτυξη ενός ακόμα διαγνωστικού προϊόντος της κατηγορίας IQ Home Tests, για την ανίχνευση των παθήσεων παχέος εντέρου. Το IQ Home Test Παθήσεων Παχέος Εντέρου, το οποίο είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία όλης της χώρας, κατασκευάζεται από τον αμερικάνικο οίκο Biomerica Inc, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα...

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε πρωτοποριακή υποδόρια θεραπεία των συνηθέστερων μορφών του λεμφώματος

non-h

Αλματώδη βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από οζώδες λέμφωμα και διάχυτο από μεγάλα Β-κύτταρα λέμφωμα αποτελεί η έγκριση του νέου υποδόριου σκευάσματος ριτουξιμάμπης (rituximab) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κι αυτό γιατί η διαδικασία χορήγησης του σκευάσματος δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά, ενώ μέχρι τώρα οι πάσχοντες χρειάζονταν περίπου δυόμιση ώρες για να λάβουν τη θεραπεία τους ενδοφλεβίως.

 

Ταυτόχρονα όμως, το πρωτοποριακό αυτό...

Περισσότερα...

Έναρξη μελέτης για νέο φάρμακο κατά του μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα

57d939de84b882718fbeb17b714f63c4 L

Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της διεθνούς μελέτης Φάσης III START2 , η οποία έχει σκοπό να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της ανοσοθεραπείας με το υπό έρευνα MUC1 ειδικό αντιγόνο L-BLP25 σε ασθενείς με μη χειρουργικά εξαιρέσιμο, τοπικά αναπτυγμένο σταδίου ΙΙΙ μη μικροκυτταρικό καρκίνo του πνεύμονα (NSCLC).


Η δοκιμή START2 είναι μια πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με placebo (εικονικό...

Περισσότερα...

Θεράπευσαν με βλαστοκύτταρα την σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια

ratt

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα για να θεραπεύσουν επιτυχώς την προχωρημένη σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια.


Τα ζώα ανέκτησαν την ικανότητα να περπατούν και να τρέχουν φυσιολογικά, ενώ μία άλλη ομάδα ποντικιών τα οποία δεν υποβλήθηκαν στην πειραματική θεραπεία, παρέμειναν παράλυτα.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους είναι αρκετά ενθαρρυντικά ώστε να προχωρήσουν σε κλινικές μελέτες, σε μία προσπάθεια να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία για...

Περισσότερα...

MSD: Επενδύει στην έρευνα για την Ηπατίτιδα C με την εξαγορά της Index

48c47f65baae9ce493120daefbb08b35 L

H MSD μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιο των ελπιδοφόρων ερευνητικών της θεραπειών και ειδικότερα για την Ηπατίτιδα C με την εξαγορά της Idenix Pharmaceuticals, Inc.

Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Idenix από την MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η εν λόγω εξαγορά, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, ανέρχεται σε 3,85 δις δολ. (24,50 δολ. ανά μετοχή) και εντάσσεται στη στρατηγική της MSD...

Περισσότερα...

Αληθής πολυκυτταραιμία: Ανίατο αιματολογικό νόσημα με νέο φάρμακο σε φάση 3

99609e5cd2ea2cfe82a24716125ff22a L

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης πιλοτικής μελέτης Φάσης ΙΙΙ που αξιολογεί έναν αναστολέα των JAK 1/2 τυροσινικών κινασών για τη θεραπεία της αληθούς πολυκυτταραιμίας. Το ruxolitinib (Jakavi) βελτίωσε σημαντικά τον έλεγχο του αιματοκρίτη δίχως την ανάγκη αφαίμαξης (μίας μεθόδου αφαίρεσης αίματος από το σώμα, για να μειωθεί η συγκέντρωση των ερυθροκυττάρων), ενώ μείωσε και το μέγεθος του σπλήνα σε ασθενείς με τη νόσο, οι οποίοι παρουσίασαν αντοχή ή δυσανεξία στην υδροξυουρία. Τα δεδομένα...

Περισσότερα...

Προστασία από τον καρκίνο υπόσχονται οι δ-αναστολείς

carc

Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και του Κέιμπριτζ (που χρηματοδοτήθηκαν από την Cancer Research UK, το Συμβούλιο Βιοτεχνολογικής Έρευνας και Βιολογικών Επιστημών και το Wellcome Trust) ανακάλυψαν ότι οι δ-αναστολείς, που χρησιμοποιούνται ήδη στη θεραπεία της λευχαιμίας, είναι επίσης αποτελεσματικοί κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παγκρέατος, του δέρματος και του μαστού, και ίσως και πολλών άλλων.


Όπως είναι γνωστό, ο καρκίνος καταστέλλει το...

Περισσότερα...

Αντι-μικροβιακά ποντίκια και πληκτρολόγια από χαλκό

pont

Σύμφωνα με την έκθεση του Infection Control Today άψυχα αντικείμενα μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή μόλυνσης, με το ένα χέρι να εναποθέτει μικρόβια τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν στο άλλο, γεγονός που μπορεί να επιφέρει πιθανή μόλυνση. Μερικές από τις πιο διαδεδομένες και κοινότυπες επιφάνειες στο χώρο της υγείας είναι τα διάφορα ποντίκια για τους υπολογιστές αλλά και τα αντίστοιχα πληκτρολόγια. Η συγκεκριμένη έκθεση, μάλιστα, αναφέρει αρκετές έρευνες που κάνουν...

Περισσότερα...

Σύγχρονες Εξελίξεις και Προκλήσεις στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

GIL

Νέα δεδομένα από την πρόσφατη 66η Ετήσια Συνεδρίαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (AAN), αλλά και η γνωμοδότηση υπέρ της διεύρυνσης της ένδειξης της Φινγκολιμόδης, ανακοινώθηκαν σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Εταιρία Αθηνών.


Η εμπειρία από περισσότερους από 91.500 ασθενείς παγκοσμίως, που παρακολουθούνται ήδη έως και 10 χρόνια, επιβεβαιώνει το προφίλ ασφάλειας της φινγκολιμόδης στην κλινική πράξη. Η...

Περισσότερα...

Προληπτικά μέτρα ενόψει καύσωνα συστήνει το Υπουργείο Υγείας

54e74905e89724e82e3694744c500a7a L

Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το επόμενο 24ωρο, το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας συνιστούν στους Πολίτες τη λήψη των ακολούθων προληπτικών μέτρων:

- Να αποφεύγετε τις περιττές μετακινήσεις εφόσον δεν συντρέχει επείγουσα ανάγκη.


- Να επιλέγετε άνετα, δροσερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.


- Να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου.


- Να διαλέγετε σκιερά μέρη, να αποφεύγετε τις εξωτερικές εργασίες.


- Πίνετε...

Περισσότερα...

Δράση για το Σκληρόδερμα: «Φέτος Φοράμε και πάλι τα γάντια μας»

998531eaf717026a8bb89388273e597b L

Μία σειρά ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη σπάνια νόσο του Σκληροδέρματος με κεντρικό μήνυμα «Φέτος φοράμε και πάλι τα γάντια μας» και δείχνουμε στους ασθενείς με σκληρόδερμα ότι καταλαβαίνουμε πως αισθάνονται», πραγματοποίησε η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα, στις 29 Ιουνίου 2014.

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης, ήταν να ενημερώσει...

Περισσότερα...

Καρπούζι: Τα 5 οφέλη του για την υγεία σας

9547523152946988055 2

Τι σχέση έχουν οι σεξουαλικές σας επιδόσεις με το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού; Πόσο θρεπτικό είναι το καρπούζι και γιατί μας βοηθάει μετά τη γυμναστική; Η αλήθεια είναι ότι μια φέτα καρπούζι μπορεί να είναι ο,τι πιο δροσιστικό και ωφέλιμο για το καλοκαίρι: Έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας πολλές μάλιστα από τις οποίες ίσως δεν μπορείτε να υποψιαστείτε. Ανακαλύψτε λοιπόν 5 λόγους να το προτιμήσετε.

 

...

Περισσότερα...

Πατέρας εφηύρε βιονικό πάγκρεας για τον διαβητικό του γιο

9547108035767894196

Την εφεύρεση μίας νέας συσκευής που μπορεί να ελέγχει αυτόνομα τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκαγόνης που χρειάζονται οι διαβητικοί, αλλάζοντας τη ζωή τους προς το καλύτερο, αναφέρει ομάδα ερευνητών με νέα μελέτη. Εμπνευστής της ο Ed Damiano, του οποίου ο γιος πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και ήθελε να τον βοηθήσει. Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές.

 

Ο παππούς μου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του “παρέα” με τον διαβήτη. Τον θυμάμαι να μεταφέρει μαζί του ένα...

Περισσότερα...

Χρόνια μέση ωτίτιδα - Χολοστεάτωμα

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

 

Ετσι χαρακτηρίζεται η παρατεινόμενη φλεγμονή του μέσου αυτιού με παραμονή της διάτρησης του τυμπανικού υμένα και περιοδική ωτόρροια.

 

Αίτια


Κυριότεροι παράγοντες που ευοδώνουν την εγκατάσταση της νόσου είναι η παραμελημένη οξεία μέση ωτίτιδα και η δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας.

 

Μορφές


Κλινικά διακρίνονται 2...

Περισσότερα...

Βρήκαν θεραπεία για τον καρκίνο που ανατινάζει τα καρκινικά κύτταρα!

MP900313990

Eνα νέο μηχανισμό καταπολέμησης του καρκίνου, «ανατινάζοντας» στην κυριολεξία τα καρκινικά κύτταρα, ανακάλυψαν Σουηδοί επιστήμονες.


Οι ερευνητές του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας των ιστών Πάτρικ Έρνφορς του Τμήματος Ιατρικής Βιοχημείας και Βιοφυσικής, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο) και ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν...

Περισσότερα...

Νέο μονοκλωνικό αντίσωμα για την μείωση των λιπιδίων

22b7bed5f6778cd72914693729fad255 L 1

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι δεδομένα από κλινικές μελέτες για το alirocumab παρουσιάστηκαν στο 63ο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (American College of Cardiology/ACC), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ στις 29-31 Μαρτίου. Το alirocumab είναι ένα υπό έρευνα μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει στο PCSK9 (proprotein convertase subtilisin/kexin type 9), το οποίο εντάσσεται σήμερα σε μελέτες Φάσης...

Περισσότερα...

ΕΦΕΤ: Οδηγίες για ασφαλείς αγορές και φύλαξη τροφίμων ενόψει του Πάσχα

f2db251a3564ed29391a1cee17a737a1 L

Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.


Προς την κατεύθυνση αυτή προωθεί παράλληλα τη συνεργασία και το συντονισμό στη δράση με άλλες αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες ώστε η προστασία των καταναλωτών να γίνεται με...

Περισσότερα...

Γήρανση: Ήρθε η αρχή του τέλους της;

9524554230488529563

Ερευνητές από τη Σκωτία κατάφεραν να αναζωογονήσουν ενα απο τα όργανα  ενός μεγάλου σε ηλικία ζώου ανοίγοντας το δρόμο για αντιστροφή της γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού λόγω της φθοράς που υφίσταται με την πάροδο του χρόνου.

 

Όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πέτυχαν να αναζωογονήσουν το θύμο αδένα ενός γερασμένου ποντικιού, ενεργοποιώντας ξανά έναν φυσιολογικό αντιγηραντικό μηχανισμό του οργανισμού...

Περισσότερα...

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σώσε ζωές: Πλύνε τα χέρια σου

c934c740ade68f900490ccb48f38bf63 L

Η 5η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Υγιεινή των Χεριών. Το κύριο σύνθημα της εκστρατείας του ΠΟΥ, που απευθύνεται κυρίως στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και των άλλων χώρων παροχής υπηρεσιών υγείας είναι «Σώσε ζωές: πλύνε τα χέρια σου». Ο ρόλος της υγιεινής των χεριών στην πρόληψη της διασποράς των ανθεκτικών παθογόνων αποτελεί μάλιστα το κέντρο της εκστρατείας του ΠΟΥ για το 2014. Όπως ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Περισσότερα...

Σκύλοι μυρίζουν τον καρκίνο του προστάτη

dog

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια οι εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν τη νόσο του καρκίνου του προστάτη με ακρίβεια κατά 90%, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εξετάσεις που είναι πιθανό να δώσουν ψευδή αποτελέσματα. «Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι η χρήση σκύλων μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον μία πραγματική κλινική ευκαιρία αν προστεθούν σε αυτή τα κοινά διαγνωστικά μέσα», δήλωσε ο γιατρός Τζαν Λουίτζι Ταβέρνα, επικεφαλής έρευνας για τον καρκίνο του προστάτη στην Αμερικανική...

Περισσότερα...

Δημιουργήθηκε μίνι-μηχάνημα τεχνητού νεφρού ειδικά για μωρά

nefr

Ιταλοί επιστήμονες ανέπτυξαν για πρώτη φορά στον κόσμο ένα μηχάνημα τεχνητού νεφρού για αιμοκάθαρση (ή αιμοδιύλιση), το οποίο έχει «μίνι» διαστάσεις και απευθύνεται αποκλειστικά στα νεογέννητα μωρά, ακόμη και στα πιο μικρόσωμα, τα οποία πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια και χρήζουν άμεσης θεραπείας.


Η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία μωρών με οξεία νεφρική βλάβη. Τα υπάρχοντα μηχανήματα τεχνητού νεφρού έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες και πρέπει...

Περισσότερα...

Νέα μορφή εγκεκριμένης θεραπείας για την ρευματοειδή αρθρίτιδα

0e5028d83db24acdac012e5c3bacfc6c L

Στη φαρέτρα των επιστημόνων για την ρευματοειδή αρθρίτιδα προστίθεται η νέα μορφή της ήδη εγκεκριμένης θεραπείας με τοσιλιζουμάμπη που πλέον, εκτός της αποτελεσματικότητας της καθώς και του προφίλ ασφάλειας της,παρέχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: χορηγείται πλέον και υποδόρια βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ο λόγος για την τοσιλιζουμάμπη, τον μοναδικό βιολογικό παράγοντα κατά του υποδοχέα της IL-6,ο οποίος είναι διαθέσιμος από το 2009 σε ενδοφλέβια μορφή και...

Περισσότερα...

Raynaud: Ένα σύνδρομο του …χεριού μας

12846783

Μουδιάζουν ή αλλάζουν χρώμα τα χέρια σας; Τότε ίσως πρόκειται για το σύνδρομο Raynaud που οφείλεται σε πρόβλημα της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και εκδηλώνεται με αλλαγές στο χρώμα των χεριών και των δακτύλων.


Τα συμπτώματα

 

Αν υποφέρετε από το σύνδρομο Raynaud πιθανότατα θα παρατηρείτε ότι τα δάκτυλα των χεριών σας από πολύ ωχρά γίνονται μελανά και κατόπιν ερυθρά, ιδιαίτερα μετά την έκθεσή τους στο κρύο. Το συγκεκριμένο σύνδρομο εκδηλώνεται επίσης...

Περισσότερα...

Εξυπνάδα: Προσεχώς και σε χάπι

9532240903393481567

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν το «γονίδιο της ευφυΐας», το οποίο όπως υποστηρίζουν μπορεί να επηρεάσει το δείκτη νοημοσύνης εκείνου που το διεθέτει μέχρι και έξι μονάδες.

 

Το συγκεκριμένο γονίδιο, όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυξάνει την επίδραση της πρωτεΐνης η οποία διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ.

 

Επίσης οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι πολύ...

Περισσότερα...

Παράλυτα πειραματόζωα περπάτησαν ξανά έπειτα από θεραπεία

zoa

Η θεραπεία με ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα, που εφάρμοσαν αμερικανοί επιστήμονες σε ποντίκια που, εξαιτίας μιας πάθησης ανάλογης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ήταν παράλυτα, επέτρεψε στα πειραματόζωα να σημειώσουν σημαντική βελτίωση, σε σημείο που να μπορούν σύντομα να περπατούν ξανά - ή και να τρέχουν. Η τεχνική θα μπορούσε μελλοντικά να ανοίξει ένα νέο δρόμο θεραπείας για τους ασθενείς με τη συγκεκριμένη νευρολογική πάθηση. Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Γιούτα και της Καλιφόρνια, καθώς του...

Περισσότερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ENTYVIO

MP900442272

Οπως είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας της προηγούμενης εβδομάδος το FDA  ενέκρινε την κυκλοφορία ενος νέου φαρμάκου για την θεραπεία της μέτριας και σοβαρής ελκώδους κολίτιδας των ενηλίκων καθώς και της μέτριας και σοβαρής νόσου του Crohn των ενηλίκων.Το σκεύασμα αυτο κυκλοφορεί σε ενέσιμη μορφή και ονομάζεται Entyvio(vedolizumab).


Το Entyvio δεν θα πρέπει να χορηγείται σε όλους τους ασθενείς που πάσχουν απο τις δύο αυτες νόσους,αλλά μόνο όταν μια η περισσότερες...

Περισσότερα...

Φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς ανακάλυψε Ελληνίδα επιστήμονας

arrrry

Νέο φάρμακο που υπόσχεται να βοηθήσει όσους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες της καρδιάς, ανακάλυψε αμερικανική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την ελληνίδα παθολογοανατόμο Αγγελική Ασημάκη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.


Οι καρδιακές αρρυθμίες συνιστούν μια συχνή αιτία ξαφνικού θανάτου και σήμερα η μόνη διαθέσιμη θεραπεία για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου είναι ο εμφυτεύσιμος απινιδωτής, μια συσκευή λίγο μεγαλύτερη από τον βηματοδότη, η οποία τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό την καρδιά...

Περισσότερα...

ΤΡΙΑ ΜΩΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ

9547092393497002698

Τρία μωράκια θεραπεύτηκαν από τον HIV, αφού τους χορηγήθηκε ένα νέα επαναστατικό φάρμακο μόλις λίγες ώρες μετά την γέννησή τους. Την ίδια στιγμή, ένα τέταρτο νεογέννητο διαγνώστηκε με “πολύ χαμηλό επίπεδο” του ιού στο σώμα του, μετά την ίδια θεραπεία.

 

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών θα ανακοινωθούν στην διάσκεψη του AIDS για το 2014, που θα γίνει στην Μελβούρνη και ξεκινά στις 20 Ιουλίου. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ανακάλυψη για τον αγώνα κατά του AIDS και οι επιστήμονες...

Περισσότερα...

Γλαύκωμα: Μια... ύπουλη πάθηση

9516106996184875720

Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορεί να σώσει την όραση των ασθενών που πάσχουν από γλαύκωμα, επισημαίνουν οι ειδικοί της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γλαυκώματος και της Παγκόσμιας Ένωσης Πασχόντων από Γλαύκωμα με αφορμή την εβδομάδα γλαυκώματος (9 με 15 Μαρτίου 2014).

 

Το γλαύκωμα σε αριθμούς

 

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν τυφλωθεί μέχρι σήμερα από γλαύκωμα, ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα...

Περισσότερα...